Noutati:

Portugalia

 lisabona22Una dintre putinele capitale europene, cu acces la rau si la zona costiera, Lisabona a fost si este orasul mereu gata sa primeasca vizitatori noi si sa spuna ramas bun celor care pleaca, asemenea iscusitilor marinari din perioada marilor descoperiri maritime portugheze.

Lisabona este denumita si capitala Atlanticului, binecuvantata cu o frumusete naturala exceptionala si cufundata intr-o istorie fascinanta.

Fondata cu mai mult de 20 de secole in urma, construita pe dealurile aparute ca niste promontorii de-a lungul malurilor raului Tejo, capitala reprezinta unica destinatie din lume ale carei plaje isi scalda nisipul fin in apele Atlanticului. Dincolo de stralucirea acestor latitudini, Lisabona se distinge astazi prin amprenta lasata de-a lungul secolelor de arhitectura manuelina, din care remarcam cu precadere cladiri precum Turnul Belémsi Manastirea Jerónimos, astazi parti importante ale patrimoniului mondial.

 

Lasandu-te purtat pe stradutele extrem de inguste si pavate de-a lungul  raului, in susul si in josul colinelor, descoperi granitele unor cartiere istorice delimitate de traditii si stiluri aparte. In contrast cu principalele cartiere medievale, Alfama si Mouraria, deasupra carora se afla amplasat maretul Castel Sao Jorge, Lisabona isi pastreaza conexiunea profunda cu raul prin zona de agrement modern Parquedas Nações, cu terase si o gama larga de facilitati de petrecere a timpului liber.

 

Riviera Portugheza –Estoril – Cascais

Daca esti in cautarea unei altfel de aventuri presarata de prospetimea peisajelor, de diversitatea faunei si invaluita de curiozitati naturale, plimbarile cu barca pe estuarul Tejo reprezinta alegerea perfecta. Considerat una dintre cele zece rezervatii naturale de pasari marine mai importante din Europa, estuarul gazduieste peste 100.000 de specii care isi petrec  iarna aici, printre care si elegantul flamingo roz.  Dincolo de rezervatia naturala, in granitele aceluiasi estuar, poti vizita morile de pe malul raului care aduc la viata vechi traditii de panificatie.

Detalii oferta...

 

 

hotel04

Situate la 1.000 de km de continentul european, insulele ce formează arhipelagul Madeira constituie un paradis natural, cu o vegetaţie luxuriantă şi o faună unică în lume. Acest arhipelag formează alături de Insulele Azore şi de Insulele Canare regiunea Macaronesia. Numele dat acestui grup de insule vulcanice vine de la geografii greci, care au numit insulele aflate la vest de strâmtoarea Gibraltar makárōn nêsoi, adică "insulele celor fericiţi". Acest tărâm, descris de Plinius cel Bătrân ca fiind "abundent în fructe şi păsări de toate felurile", era locul în care ajungeau eroii din mitologia greacă.

De-a lungul istoriei, Madeira a fost un loc popular în rândul oamenilor de vază, atât pentru fauna şi flora variate, cât şi pentru climatul plăcut.

În 1815, vasul care-l purta pe Napoleon în exil spre insula Sfânta Elena, a oprit în Funchal, capitala insulei Madeira. Fostul împărat a fost convins de consulul britanic să ia cu el câteva sute de litri de vin de Madeira din producţia anului 1792. Pentru că avea probleme la stomac, Napoleon nu l-a consumat, iar vinul a revenit pe insulă în 1822. În 1840 a fost mutat în damigene, care au devenit extrem de valoroase (mai ales pentru că vinul de Madeira se păstrează foarte bine). Unul dintre cei ce au avut şansa să guste din vinul lui Napoleon a fost Winston Churchill,căruia i s-a oferit o damigeană cu ocazia unei vizite pe insulă efectuate după cel de-al doilea război mondial. Emoţionat de cadou, premierul britanic a turnat personal un pahar de vin tuturor celor prezenţi la masă, spunându-le acestora că băutura pe care o aveau în faţă a fost produsă pe vremea când Maria Antoaneta era încă în viaţă.

 

 

Detalii oferta...